امتحانات قسمت (1) برای امتحانات با تدبیر عمل کنید.
اگر برای امتحانات خود، با تدبیر برنامه ریزی کنید نه تنها در طول سال، بلکه برای امتحانات هم آماده خواهید بود. هدف انسان به منزله چراغی است که راه را به او نشان می دهد و آن را به مقصود می رساند. برنامه زمانبندی برای دوره امتحانات باید بسیار منطقی و اصولی باشد.
1-برنامه ریزی:
روشی است به صورت گام به گام که برای انجام هر چه بهتر و به موقع فعالیت ها و بها دادن به وقت انجام می شود.
ما می توانید با یک برنامه ریزی مناسب :
1- در وهله ی اول باعث ایجاد آرامش و اطمینان در وجود خود شوید.
2- به موقع، به مطالعه ی تمام دروس خود بپردازید.
3- اعتماد به نفس را در خود افزایش دهید.
4- علاقه و عادت به مطالعه را در خود افزایش دهید.
5- اضطراب و نگرانی از امتحان را حتی در شب امتحان و یا کنکور کاهش دهید.
2-مطالعه امتحان:
1- در ابتدا می توانید خود را به جای معلم خود قرار دهید. اگر به جای او بودید چه سوالاتی طرح می کردید؟!
2- سعی کنید ابتدا مطالب را از روی جزوه هایی که در کلاس تدریس شده مطالعه کنید.
3- سوالات سختی که قبلا موفق به حل آنها نشده اید، مشخص کنید تا در هنگام مطالعه ی امتحان دوباره حل کنید و بخوانید.
4- می توانید از اطرافیان بخواهید تا در فواصلی مشخص، از شما امتحان بگیرند تا خود را در شرایط آن قرار داده باشید.
5- مطالب دشوار را به قسمت های ساده تر و کوچک تری تقسیم کنید.
6- در طول امتحانات استفاده از تلویزیون و سایر سرگرمی ها را به حداقل ممکن برسانید.
7- مقدار خواب مورد نیاز 7 تا 8 ساعت است. برنامه ی روزانه ی خود را طوری تنظیم کنید که «بیش از این ساعت به خواب اختصاص پیدا نکند.»
8- وجود آرامش ذهنی و عاطفی شرط اصلی مطالعه ی خوب است، تلاش کنید در خانه آرامش کافی برقرار باشد و از مسائلی که موجب اختلاف می شود اجتناب کنید.
3-اضطراب امتحان:
هر بار که فرد می خواهد امتحان بدهد دچار دلشوره، معده درد، عرق کردن، لرزش و ضربان تند قلب می شود. به این حالت اضطراب امتحان میگویند.برای غلیه به آن به خدا توکل کنید و به خود اعتماد داشته باشید.توانایی های خود را بشناسید و اعتماد به نفس داشته باشید.با خط کشیدن برنامه ی امتحانی ،بروی امتحاناتی که داده اید انگیزه ی بیشتری برای ادامه امتحانات پیدا میکنید.از فکر کردن به چیزهایی که باعث اضطرابتان میشود دوری کنید.
4-شب امتحان:
از مطالعه ی جدی در شب امتحان بپرهیزید. اگر در طول مدت درس خوانده باشید فقط دوره کردن مطالب به شما کمک میکند. اگر نخوانده اید هم ناراحت نشوید با خواندن ریلکس و بدون اضطراب حتماً به نتیجه مطلوب میرسید.
5-جلسه امتحان:
1- به موقع سرجلسه ی امتحان بروید و پیش از آغاز امتحان، سر جای خود بنشینید.
2- به محض گرفتن ورقه ی امتحانی به خود قوت قلب بدهید و تلقین کنید که از عهده ی امتحان به خوبی بر می آیید.
3- ابتدا نگاهی اجمالی به سوالات بیندازید و حتما وقت را در نظر بگیرید.
4- با یاد و نام خدا پاسخ به سوال ها را آغاز کنید و اگر سوالات تشریحی است هر اطلاعاتی که در مورد سوال دارید بنویسید چون یک پاسخ ناقص، بسیار بهتر از ننوشتن پاسخ است ولی در امتحان تستی اگر پاسخ غلط دارای نمره ی منفی بود، نباید به سوالاتی که یقین ندارید، پاسخ دهید.
5- سوال را خوب و با دقت بخوانید تا مطمئن شوید که سوال چه چیزی را از شما می خواهد؟!
6- اگر پاسخ سوالی را نمی دانید هرگز روی سوال ترمز نکنید. زیرا این امر موجب اتلاف وقت و نگرانی شما می شود. کنار سوالاتی که پاسخ آنها را نمی دانید یک علامت (مثلاً -) و در کنار سوالاتی که فکر می کنید می توانید آنها را حل کنید ولی نیاز به زمان زیادتری دارند یک علامت دیگر (مثلا أ—) بزنید.پس از آنکه تمامی سوالات ساده را پاسخ دادید به سراغ سوالات (أ—) و(-) بروید و در کمال آرامش تا آنجا که می توانید پاسخ دهید.
7- با خط خوانا بنویسید و شکل ها را با دقت ترسیم کنید. اگر سوال چند قسمت دارد، بین سوالات حتما خط بکشید و آنها را از هم جدا کنید. در مجموع به نحوی بنویسید که تصحیح کننده از خواندن آن لذت ببرد و احساس خوبی داشته باشد. این موضوع قطعا در تصحیح برگه ی شما موثر خواهد بود.
8- اگر در جلسه ی امتحان دچار آشفتگی شدید، از تکنیک «وقفه ی آزمون»استفاده کنید. برای چند دقیقه امتحان را رها کنید و اعمال زیر را انجام دهید: پاها را کف زمین گذاشته و ستون فقرات خود را کاملا عمودی و صاف نگه دارید. نفس عمیقی بکشید، چند ثانیه نگه دارید و بعد به طور کامل و آرام بیرون دهید و تا سه بار تکرار کنید.
9- در پاسخ دادن سعی کنید بی خود حاشیه نروید.
10- قبل از دادن ورقه ی امتحان، نوشته های خود را مرور کنید.
11- هیچ عجله ای برای دادن ورقه نداشته باشید و تا آنجا که می توانید فکر کنید و تا پایان وقت صبر کنید.
- ۹۸/۱۰/۰۲
سلام راستش داشتم میخوندم با بی حوصلگی به وسطها که رسیدم دیدم خیلی مفیده و راستش چند تا از راهها رو واسه امروز بکار بردم و نتیجه گرفتم. در کل چند پیشنهاد.
1 - مطالب به شکلی طولانیه و حوصله بره ولی وقتی ادامه میدی میبینی عالیه پس کاری کن تا قطعات کوتاه و با اشکال زیبا باشه تا مخاطب جذب خوندن و موندن بشه
2- از مطالب متنوع تری انتخاب کن تا هر قشری بیاد
3 - از این فیلمها و سریالهای جدید لینکش و بذار تا مخاطبت بیشتر شه
راستش حیفه وبلاگ به این خوبی و زیبایی و ساده و آرام مخاطبش کم باشه باید مخاطب و جذب و با تبلیغات ماهی چندین میلیون پول دربیاری
خدانگهدار